Nikola Petrović

Direktor nabavke

Kako izgleda proces nabavke sirovina za proizvodnju u Baby Food Factory?

Sve sirovine koje se koriste u procesu proizvodnje Nutrina su pažljivo birane, a njihov kvalitet i bezbednost odgovaraju najstrožim zahtevima Pravilnika i Standarda koji se primenjuju za dečju hranu. Tek nakon potvrde interne i eksterne laboratorije da odgovara zahtevima, sirovina se sa usaglašenim statusom kontrolisanja i ispitivanja, koristi u procesu proizvodnje. Tehnologije koje koristimo omogućavaju nam potpunu kontrolu nad kvalitetom sirovina neophodnih za proizvodnju Nutrino asortimana.

Koje uslove moraju da ispune proizvođači sirovina da bi Baby Food Factory sarađivala sa njima?

Sarađujemo sa renomiranim proizvođačima sirovina za Baby food kvalitet. Naši dobavljači moraju da imaju sve potrebne međunarodne standarde i sertifikate o kvalitetu, kojim se zadovoljavaju strogi kriterijumi pravilnika za proizvodnju dečje hrane. Najvažniji su kvalitetan i pouzdan proizvod, samim tim i dobavljači onih sirovina koje odgovaraju zahtevima koji regulišu oblast hrane za najmlađe. Kupci često ne znaju da strogo kontrolisano poreklo namirnica i kvalitet sastojaka kupovnim proizvodima čak daje prednost u odnosu na sveže voće i povrće, kupljeno na pijaci i u prodavnici. Brojne studije su pokazale da kupovna dečja hrana ima dovoljne količine gvožđa, adekvatnu nutritivnu vrednost, a manje aditiva zbog rigorozne kontrole kvaliteta hrane za bebe, koju voće i povrće iz prodavnica i sa pijaca jednostavno ne prolazi. Zakonom je propisano da dečija hrana ne sme da zadrži namirnice GMO porekla, šećere, aditive, konzervanse, boje i arome. Sa našim proizvodima, kvalitet i bezbednost su zagarantovani.

S obzirom na velike proizvodne kapacitete, da li je teško zadovoljiti tražene količine? Šta se dešava ukoliko postoji suficit sirovina?

Veliki kapaciteti naših proizvodnih linija zahtevaju dobro planiranje i usklađivanje sa potrebama proizvodnje na nedeljnom, mesečnom i godišnjem nivou. Imamo kvalitetne dobavljače, kontinuirano pratimo potrebe tržišta i na vreme definišemo količine potrebnog repromaterijala, što nam omogućava stabilnu proizvodnju i poslovanje u okviru zacrtanih planova.