Marko Kokir

Direktor razvoja biznisa

Pored sopstvenih brendova, Baby Food Factory deo kapaciteta koristi i za uslužnu proizvodnju. Koji su brendovi u pitanju i koji procenat proizvodnje čine „private label“ proizvodi?

U kategoriji dečije hrane sopstveni brendovi velikih prodajnih lanaca igraju veoma važnu ulogu i zauzimaju značajan udeo na tržištima. Ubrzo po početku proizvodnje Nutrino proizvoda, BFF je počela i sa uslužnom proizvodnjom za velike klijente na ruskom tržištu kao što su Progres, proizvođač vodećeg brenda Fruta Nyanya, i X5 najveći ruski prodajni lanac sa svojim dečijim brendom Honey Kid. Ovi brendovi su učestvovali sa preko 30% volumena proizvodnje u prve dve godine poslovanja.

Da li potrošači mogu da očekuju uvođenje nekih novih kategorija?

Kao vodeći brend Nutrino ima obavezu da nastavi da bude pokretač rasta u kategorijama dečije hrane kroz inovacije i razvoj novih kategorija proizvoda. U našem portfoliju od nedavno je i Nutrino Lab, brend zdrave hrane pod kojim razvijamo proizvode koji su namenjeni svim uzrastima. Ovi proizvodi su jedinstveni na tržištu i uneli su pravo „čisto osveženje“ u ovoj kategoriji svojim ukusima i dizajnom. Rezultati sa tržišta i reakcije potrošača potvrđuju da treba da nastavimo sa širenjem portfolija zdrave hrane i uskoro ćemo imati novina za njih.

Šta je strateški plan Baby Food Factory, kada je u pitanju razvoj?

Inovacije i investiranje u razvoj su naše strateško opredeljenje. U skladu sa tim prioritet u narednom periodu je razvoj novih proizvoda i dalji rast i razvoj brendova na postojećim tržištima. Drugi pravac razvoja je širenje na nova tržišta i građenje globalnog brenda kroz saradnju sa strateškim partnerima na lokalnim tržištima širom sveta.