Olivera Verac

Direktor proizvodnje i razvoja

Da li se proizvodno postrojenje Baby Food Factory po nečemu izdvaja u odnosu na druga postrojenja za proizvodnju dečje hrane?

Proizvodni pogon naše fabrike se prostire na oko 13000m2, a sama fabrika je opremljena modernom opremom velikih kapaciteta. Tehničko-tehnološki procesi koje primenjujemo su najsavremenija rešenja, pa je tako proces proizvodnje potpuno automatizovan i odvija se u kontinuitetu, što nam omogućava dobijanje zdravstveno bezbednih i kvalitetnih gotovih proizvoda. Od samog starta, definisali smo skup procedura i principa kojima se vodimo: sirovine koje koristimo moraju biti vrhunskog kvaliteta i od odobrenih dobavljača, proces proizvodnje se odvija u kontrolisanim uslovima, kontrola kvaliteta u savremenoj mikrobiološkoj i fizičko-hemijskoj laboratoriji, a naša visoka ekološka svest i odgovornost prema prirodi su dodatna vrednost naše misije. Proizvodni prostor, laboratorija i logistički hodnici su uređeni po standardima panela čistih soba, što je bio naš izbor, a ne standard i praksa, jer je briga o zdravstveno bezbednim proizvodima i zdravom odrastanju naše dece nama najvažnija.

Koji su najveći izazovi u proizvodnji dečje hrane?

Opredelili smo se za proces proizvodnje po visokim standardima u Baby food kvalitetu, jer sa dečjom hranom nema kompromisa. Timski rad, konstantno učenje, razvoj i inovativnost u cilju ispunjavanja zadatih principa učinili su da Nutrino vrlo brzo postane sinonim ukusne i zdrave hrane. Najveći izazovi proizilaze upravo iz težnje za očuvanjem kvaliteta, kao i iz želje da stalnim unapređivanjem proizvoda našim najmlađima ponudimo siguran, ukusan i hranljiv obrok.

Šta se nalazi u BFF portofiju i da li je planirano njegovo proširenje?

Portfolio naše fabrike smo kreirali pažljivo, u skladu sa potrebama naših najmlađih konzumenata, na osnovu kojih smo razvijali različite kombinacije ukusa od povrća i voća sa raznim dodacima, vodeći računa o nutritivnim i hranljivim vrednostima. Povezali smo roditeljstvo, stručnost i dugogodišnje iskustvo i pretočili ih u naš portfolio hrane za odojčad i malu decu.

Danas, njega čine „ready to drink“ žitne kaše, kao gotova hrana spremna za upotrebu, sokići i pirei sa 100%-tnim udelom voća i povrća, ukusne i omiljene mlečne i bezmlečne suve žitne kaše sa dodatkom inulina i vitaminsko-mineralnim kompleksom, kao i kašice od voća, povrća i mesa. Pri kreiranju portfolia, posebno smo vodili računa o pakovanjima naših proizvoda - od pauč pakovanja, preko tetrapak ambalaže koja čuva proizvod i laka je za poneti, doypak ambalaže sa ziperom koji olakšava korišćenje i održava kvalitet i svežinu, do proizvoda u teglicama, koje su pakovane u termoskupljajuću foliju koja štiti proizvod od otvaranja, svetlosti i prašine. BFF tim vredno radi na novim ukusima i stalnom proširenju asortimana proizvoda.