Danijela Vujošević

Senior marketing direktor

Kakvi su prodajni rezultati Nutrina i da li su u skladu sa planiranim?

Nutrino je mlad brend, a za ovo vreme od 2018. godine kada je počela proizvodnja uspeli smo da premašimo sve prognoze. Pre samog početka proizvodnje posvetili smo dosta vremena analizi tržišta, što nam je kasnije pomoglo da odredimo pravac proizvodnje i formiramo portfolio. Zahvaljujući novinama koje smo doneli na tržište i kvalitetu samog asortimana, za kratko vreme smo uspeli da dostignemo 25% udela na domaćem tržištu dečje hrane, a rezultati sa terena pokazuju da taj broj nastavlja da raste.

Šta je ključno u pozicioniranju novog brenda na tržištu?

Brend je ogledalo jedne kompanije i slika koju želite da vaši potrošači imaju o vama. Kakva će ta slika biti, zavisi prvenstveno od kvaliteta proizvoda ili usluge koji im pružate, što u slučaju našeg brenda Nutrino znači prirodan, bezbedan i zdrav proizvod, koji doprinosi pravilnom razvoju dece. Pored kvaliteta samog proizvoda, bez kog sigurno nema uspeha, bitan je i način komunikacije sa potrošačima, poruke koje se šalju i dvosmerna komunikacija. Sve to u velikoj meri određuje da li će potrošač videti dodatnu vrednost i vezati se za proizvod. Mi smo u komunikaciji odabrali energičan i personalizovan pristup, kojim pokazujemo da razumemo potrebe i svakodnevan život majki. Činjenica da naš tim čine roditelji, pruža nam taj neophodan sastojak razumevanja, a to naši potrošači osećaju. Zahvaljujući tome, uspeli smo vrlo brzo da postanemo deo njihove svakodnevnice i pouzdan partner u pravilnom odrastanju njhove dece.

Kakvi su dalji planovi kada je u pitanju brend Nutrino?

Tim Baby Food Factory konstantno radi na ulaganju u proizvodne kapacitete i inovacijama postojećeg asortimana. Verujemo da ulaganjem u proizvodnju i unapređenje proizvoda ulažemo u odnos sa našim potrošačima, jer želimo da on bude dugoročan i zasnovan na poverenju. Uspešno smo lansirali potpuno novi brend - Nutrino Lab, funkcionalnu i zdravu hranu za odrasle, a u planu je i proširenje postojećeg asortimana pod brendom Nutrino.