Nenad Nikolovski

Izvršni direktor

Šta je to što Baby Food Factory izdvaja na domaćem tržištu dečje hrane?

Baby Food Factory je domaća, moderna fabrika opremljena visokoefikasnom tehničko-tehnološkom opremom velikih proizvodnih kapaciteta, koje premašuju i potrebe regiona. Pored opremljenosti fabrike, koja je jedna od najsavremenijih u regionu, izdvajaju nas inovativna rešenja i u pogledu asortimana i u pogledu pakovanja. Ponudili smo potrošačima potpuno nove kategorije proizvoda i kombinacije ukusa, koje do sada nisu postojale na našem tržištu, spakovane u ambalažu koja olakšava njihovo ponovno korišćenje i zadržava svežinu proizvoda. Novinama koje smo uveli, uspeli smo da odgovorimo na savremene izazove, a planiramo nastavak ulaganja u proizvodne potencijale, kroz koja će se i postojeći asortiman proširivati.

Šta smatrate najvećim uspehom kompanije?

Naš najveći uspeh je poverenje koje nam ukazuju potrošači, što je posebno važno kada se uzme u obzir da je Nutrino mlad brend i da smo za kratko vreme uspeli da zadobijemo poverenje roditelja, koji su posebno osetljivi kada je dečja hrana u pitanju. To je najveća potvrda kvalitetu naših proizvoda i najveće priznanje uloženom trudu u razvijanje svih kategorija proizvoda. Sa ekonomskog aspekta, uspeh Baby Food Factory se ogleda u izvozu i ostvarenom market share-u. Naši proizvodi su prisutni na čak 13 tržišta na tri kontinenta - evropskom, afričkom i azijskom. To je izuzetan rezultat za period od osnivanja fabrike i sa druge strane svojevrsna pohvala domaćoj proizvodnji. Takođe, prema zvaničnim podacima, sa brendom Nutrino smo dostigli 25% udela na domaćem tržištu dečje hrane i taj udeo i dalje raste.

Proizvodnja hrane je specifična delatnost, šta biste izdvojili kao najvažnije za uspeh u industriji?

Za uspeh u svakoj industriji važi isto pravilo, a to je kvalitetan proizvod u koji verujete. Proizvodnja dečje hrane je specifična, zbog kategorije potrošača kojoj su proizvodi namenjeni i kao takva predstavlja izuzetno osetljivo tržište. Insistiranje na kvalitetu, posvećenost svakom delu proizvodnog procesa i svakom pojedinačnom ukusu, tim stručnjaka koji deli istu viziju i jedinstven cilj, nezaobilazni su sastojci za uspeh.