Poverenje potrošača je naš najveći uspeh

Prošlo je godinu dana od otvaranja „Fabrike dečje hrane“, a kako za BIZLife kaže izvršna direktorka Milena Cvetković, „za mladu fabriku i mlad brend prva godina je uvek najteža“.

„Prva godina je uvek najteža, puna izazova i neizvesnosti, posebno na tržištu na kojem poslujemo, koje je, samo po sebi, vrlo osetljivo zbog kategorije potrošača kojima su proizvodi namenjeni.

Znamo da roditelji nisu spremni da tek tako poklone poverenje novim brendovima. Tu stupa na scenu kvalitet, koji se prepoznaje i zahvaljujući kojem je Nutrino za godinu dana postao brend kojem se veruje. Za nas ne postoji bolji rezultat i veći uspeh,“ kaže Cvetković.

BIZLife: Koja tržišta trenutno „Fabrika dečje hrane“ pokriva i da li ima plan da ih proširi u narednom periodu?

Cvetković: Nutrino proizvodi se trenutno izvoze na šest tržišta, a ukupna godišnja vrednost tog izvoza iznosi preko šest miliona evra, što čini oko 80 odsto naše prodaje. Nakon odličnog početka u Srbiji, naši proizvodi su se vrlo brzo našli na policama dečje hrane u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Makedoniji, Moldaviji i Ruskoj Federaciji.

Izuzetno pozitivni rezultati sa terena, visokokvalitetan proizvod koji imamo i proizvodni kapaciteti koji mogu da zadovolje potrebe znatno većeg tržišta nego što je regionalno ‒ ohrabruju nas da idemo dalje i planiramo proširenja.

BIZLife: Kakav je udeo vaše kompanije na tržištu dečje hrane?

Cvetković: Dosadašnji izveštaji pokazuju kontinuiran rast u udelu koji Nutrino proizvodi ostvaruju na tržištu dečje hrane, a u pojedinim kategorijama nalazimo se u samom vrhu, rame uz rame sa globalnim proizvođačima koji su prepoznatljivi i dugi niz godina uživaju poverenje potrošača.

Prema zvaničnim podacima kompanije za analizu tržišta Nielsen, za samo 10 meseci dostigli smo čak 17 odsto udela na domaćem tržištu dečje hrane, a taj udeo i dalje raste. Vrlo smo ponosni na ove rezultate, jer preko 20 miliona prodatih proizvoda u Srbiji i inostranstvu za prvih godinu dana poslovanja potvrđuje da smo imali dobar recept – kvalitetna, bezbedna i zdrava dečja hrana, dostupna svima.

Sa druge strane, prema zvaničnim podacima, u proteklih godinu dana, od kada su se Nutrino proizvodi pojavili na tržištu, unapređena je celokupna kategorija dečje hrane i sigurni smo da postoji naš doprinos tome. Ovi rezultati nas, kao domaćeg proizvođača, obavezuju da kroz dodatne inovacije nastavimo da širimo ovu najznačajniju kategoriju.

Kompletan intervju možete pročitati na linku


Objavljeno: 08.01.2020