Nutrino je najbrže rastući brend na tržištu Srbije

Od kako su se pojavili na tržištu krajem 2018. godine kao potpuno nov domaći brend, Nutrino proizvodi su za kratko vreme zadobili poverenje potrošača. Kao brend koji je na naše tržište doneo kompletan portfolio dečje hrane proizvedene od sirovina vrhunskog kvaliteta, proverenog porekla i u strogo kontrolisanim-bezbednim uslovima, Nutrino je postao sinonim za kvalitetnu i bezbednu hranu, i pravi saveznik roditeljima.

Na bazi poslednjeg izveštaja agencije Nielsen za kategoriju dečje hrane, Nutrino beleži dvocifreni rast u vrednosti +47% za 2020. godinu (MAT period). Podaci govore i da Nutrino generiše rast čitave kategorije dečje hrane.

Rezultati pokazuju da je rast primetan u svim segmentima Nutrino asortimana – voćnih pirea u teglicama, voćnih pirea u pauč ambalaži, suvih žitnih kaša, sokića i mlekca. Proizvod na koji je tim Fabrike dečje hrane naročito ponosan je mlekce - tečna žitna kaša, koja kao potpuno nov proizvod na tržištu od svoje pojave beleži konstantan rast i već je postao omiljen kod mama i beba.

„Odlični rezultati udela Nutrina na domaćem tržištu, kao i konstantan rast svih segmenata proizvoda, ohrabruju nas da idemo dalje, planiramo proširenje portfolija i nastavimo da učvršćujemo našu poziciju proizvođača dečje hrane kojem potrošači veruju“, izjavila je Milena Cvetković, direktorka Fabrike dečije hrane.

Samo tokom prethodnih nekoliko meseci u Nutrino portfolio je uvedeno nekoliko novih proizvoda i ukusa, dok smo naše znanje i iskustvo u proizvodnji zdrave hrane za najmlađe primenili i u okviru nove kategorije funkcionalne i zdrave hrane za odrasle, kroz Nutrino Lab asortiman.


Objavljeno: 31.03.2021