Hrana za decu po svetskim standardima

Kako su svega šest meseci nakon otvaranja najsavremenije fabrike dečije hrane u Srbiji, proizvodi ove kompanije već našli svoj put do roditelja širom regiona, a brend Nutrino postao sinonim za zdravu i ukusnu dečiju hranu i na koji način tim Baby Food Factory donosi promene u industriji dečije hrane, otkrila je Jelena Kršikapa Ristić u razgovoru za magazin Ekonometar.

Ekonometar: Građenje novog brenda je složen i dugotrajan proces, ali ono što je ključno za uspeh je pre svega dobar i kvalitetan proizvod. Iza brenda Nutrino stoji upravo misija koju je tim Fabrike dečije hrane postavio -  a to je da najmlađima obezbede visoko kvalitetnu i zdravu dečiju hranu. U bezbednosti dečije hrane ne sme da bude kompromisa, zato je čitav proizvodni proces u fabrici usklađen sa međunarodnim standardima kvaliteta. 

Najsavremenija tehnologija proizvodnje kakva nije standard u industriji dečije hrane, stroge kontrole proizvodnog procesa, od ulaznih sirovina, do finalnog proizvoda, garant su da mame mogu biti sigurne da izborom Nutrina, biraju bezbedne, prirodne proizvode, bez dodataka, proizvedene prema važećim pravilnicima u proizvodnji dečije hrane. Takođe, reč je o proizvodima koji u potpunosti zadovoljavaju nutritivne potrebe svake faze razvoja deteta.  Nutrino proizvodi nude široku lepezu važnih nutrijenata i hranljivih sastojaka, ne sadrže dodatke, veštačke boje i arome.  

Ristić: „Prvo i najvažnije je da roditeljima ponudimo bezbedne i zdrave proizvode. Takođe, potrebno je dati im i dodatnu vrednost, što smo mi nastojali da uradimo našom ponudom kompletnog asortimana proizvoda za njihovu decu - suve žitne kaše, ready to drink žitne kaše, sokići i  pirei. Tu su i potpuno novi proizvodi na našem tržištu, nove kombinacije ukusa, kao i inovativna pakovanja koja olakšavaju upotrebu“

Ekonometar: Nutrino po prvi put na domaće i regionalno tržište dečije hrane donosi kompote i tečne žitne kaše kao što je Mlekce, koje daje osećaj sitosti i miran san. Kada je reč o ukusima, tu su različite kombinacije od voća povrća i mesa, kreirane prema razvojnim potrebama najmlađih. I pakovanja proizvoda donose inovacije. Primera radi, Nutrino teglice su pakovane u novu termoskupljajuću foliju koja štiti proizvod od svetlosti, prašine i otvaranja. Druga inovacija je u suvim kašama koje dolaze u dojpak ambalaži sa ziperom kako bi se mamama olakšalo ponovno korišćenje i zadržala svežinu proizvoda. Nutrino sokići su u tetrapak ambalaži, koja čuva proizvod i praktična je za poneti.

Kada je u pitanju dostupnost, u kompaniji ističu da se Nutrino proizvodi za sada mogu naći na teritoriji  Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. U planu je ulazak i na druga tržišta regiona. Fabrika takođe proizvodi i za tržište Rusije i Zajednice nezavisnih država, a u naredne dve do tri godine proizvodnja će upotpuniti kapacitete do 90%. 

Ristić: „Naša glavna ciljna grupa su mame, tate, ali i svi oni koji vode računa da se naši najmlađi hrane zdravo. Svi mi imamo zajednički zadatak, a to je da našim najmlađima obezbedimo visoko kvalitetnu i zdravu dečiju hranu. „Posao“ mame je zahtevan, a mi želimo da im olakšamo i da imaju jednu brigu manje, a to je da budu sigurne da su svom detetu dale zdrav, a ukusan obrok. Mi to nudimo kroz naš brend Nutrino".

Kompletan intervju možete pročitati u štampanom izdanju magazina Ekonometar

 

 


Objavljeno: 10.05.2019