Fabrika dečje hrane na GULFOOD sajmu – prvi međunarodni sajam uživo u 2021.

Jedanaest lidera među srpskim prehrambenim kompanijama imali su ove godine priliku, da prvi put uživo od početka pandemije, predstave svoje proizvode i poslovanje na međunarodnoj specijalizovanoj izložbi prehrambene industrije – GULFOOD. Jedan od najvećih i najznačajnijih sajmova ovog tipa održan je u Dubaiju, od 21. do 25. februara 2021. Fabrika dečje hrane bila je među odabranom grupom srpskih kompanija, čije su prezentacije na sajmu i ove godine organizovali Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS).

Primarni cilj Fabrike dečje hrane bio je da na ovogodišnjem GULFOOD sajmu pronađe partnere za plasiranje bogatog asortimana naših proizvoda na novim globalnim tržištima, kao i da razvije potencijalna partnerstva za uslužnu proizvodnju (private label). Ovaj sajam predstavlja izuzetnu priliku, jer je Dubai jedna od ključnih lokacija za poslovno povezivanje sa izuzetnim potencijalom koji nude tržišta Indije, srednje i jugoistočne Azije i Afrike.

„Čast nam je što drugu godinu za redom prezentujemo naše proizvode u okviru nacionalnog štanda, zahvaljujući saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije. Visok kvalitet asortimana, kao i Halal sertifikacija naših proizvoda, otvaraju nam vrata izuzetno vrednog tržišta UAE i ostalih zemalja GCC regiona i pružaju mogućnost da nastavimo širenje izvoznih potencijala na ostale zemlje Azije i Afrike”, izjavio je Vukašin Cicmil, direktor prodaje i marketinga.

GULFOOD je idealno mesto za uvid u inovacije i trendove u proizvodnji i pakovanju hrane i pića, a sajam su pored prezentacija pratili i celodnevni programi predavanja i radionica na ove teme.

U tom kontekstu poseban fokus bio je stavljen na prezentacije Nutrino i Nutrino Lab brendova, ali i na samu Fabriku, kao proizvođača i inovatora u svojoj oblasti poslovanja. Nutrino Lab je izazvao značajnu pažnju posetilaca, kao inovativan proizvod u atraktivnoj ambalaži.

Iako je pandemija sprečila neke od planiranih zemalja da prisustvuju, naša kompanija je privukla veliko interesovanje predstavnika azijskih, GCC (Gulf Cooperation Council) i Istočno-evropskih zemalja.

GULFOOD 2021 prvi je značajan sajam koji je održan u Covid eri, sa veoma strogim epidemiološkim merama i otvara put za slične velike manifestacije koje su planirane ove godine.

 

 

 


Objavljeno: 26.02.2021