Brendovi treba da doprinesu unapređenju zdravlja potrošača!

Vukašin Cicmil, direktor prodaje i marketinga Fabrike dečje hrane (BFF), specijalno za Marketing mrežu govorio je o odgovornosti brendova i kako zadovoljiti potrebe „osvešćenih“ generacija X, Y, Z, Alfa, koji mnogo više vode računa o zdravoj ishrani i zdravom životu.

Marketing mreža: Kako nastaju novi proizvodi u okviru kompanije? Koliko je važno za brend da prati zahteve tržišta?
Vukašin Cicmil: Inovacije i investiranje u razvoj novih proizvoda su naše strateško opredeljenje i nešto po čemu smo postali prepoznatljivi u kategoriji dečije hrane. Iako smo na tržištu tek dve godine, iza nas stoji know-how i iskustvo osnivača od preko 30 godina u ovoj kategoriji kao i iskusan, R&D tim eksperata koji zna da pretoči sve zamisli i ideje u nove kvalitetne proizvode sa neodoljivim ukusima. Plan novih proizvoda za 2021. uveliko se realizuje a već imamo spremne projekte za naredne dve godine.

Kao najbolji primer naših kontinuiranih inovacija u okviru proizvodnog portfolija, može da posluži uvođenje potpuno nove kategorije tečnih žitnih kaša, koja beleži konstantan rast iz meseca u mesec. Naša tečna žitna kaša – Mlekce postala je neodvojivi deo ranog detinjstva najmlađih generacija. Ono što nas izdvaja od konkurencije su i inovativna pakovanja koja prate svetske trendove.

Pažljivo pratimo dešavanja na najrazvijenijim svetskim tržištima, učestvujemo na svim bitnim sajmovima za industriju, a razvijamo i proizvode u saradnji sa internacionalnim partnerima. Posebnu pažnju posvećujemo tržištima na kojima smo već prisutni ali i tržištima na koja planiramo da izađemo u narednom periodu.
Nije floskula kada kažemo da osluškujemo iskustva, zadovoljstvo i zahteve naših portošača. Otkako smo se pojavili na tržištu, posvećeni smo okupljanju Nutrino zajednice na našim own kanalima i danas ova zajednica broji preko 70.000 aktivnih pratilaca i ljubitelja brenda. Mame su te koje nam svojim iskustvima i sugestijama, kao i kroz feedback na naša online istraživanja, pomažu da usmerimo pravce razvoja brenda i odgovorimo na njihove potrebe za novim proizvodima, ukusima, pakovanjima.

Marketing mreža: Koja je svrha brendova danas? Koju odgovornost imaju brendovi, posebno ako govorimo o hrani namenjenoj deci?
Vukašin Cicmil: Danas nije dovoljno samo da imate kvalitetan proizvod da bi vaš brend imao vrednost. Brend predstavlja mnogo više od toga. Mi smo prepoznali potrebu za ovakvim brendom, jer je konzumacija dečije hrane kod nas na vrlo niskom nivou u poređenju sa razvijenim zemljama. Veliki broj mama još uvek same pripremaju obroke za bebe, misleći da na taj način imaju kontrolu nad hranom kojom hrane svoju decu, a ne znajući da je pakovana dečja hrana prošla niz najstrožih analiza i da će, dajući unapred pripremljenu hranu u strogo kontrolisanim uslovima, svom detetu učiniti najveći benefit za zdravlje. Pored toga, još uvek je prisutan i tradicionalistički stav da je priprema hrane obaveza majki. Nutrino je tu zato da unapredi kvalitet života mladim mamama, odmeni ih u pripremi kvalitetne i bezbedne hrane za njihove bebe i omogući im da to vreme sačuvaju za neke druge obaveze ili ga posvete sebi i bebi. Zbog toga imamo veliku odgovornost jer su nam mame ukazale poverenje i poverile nam veoma važan zadatak. Naša odgovornost je i edukacija i svakodnevna podrška mamama koju pružamo kroz sve naše kanale komunikacije. Rezultat ovoga je da je Nutrino za vrlo kratko vreme postao omiljeni brend dečije hrane u Srbiji.

Kompletan intervju možete pročitati ovde.


Objavljeno: 23.03.2021