BFF dobila sertifikat za doprinos uštedi emisije CO2

Fabrika dečje hrane (BFF), čija je delatnost proizvodnja dečje hrane, ima kao primarni cilj da visokim proizvodnim standardima obezbedi zdravu i kvalitetnu hranu za naše najmlađe i doprinese njihovoj zdravijoj budućnosti.

Pored ulaganja u izbalansiranu, nutritivno vrednu ishranu, budućnost svih nas i naših najmlađih zavisi i od okruženja koje utiče na kvalitet života koji vodimo. Zbog toga ulažemo dodatne napore da obezbedimo zdraviju budućnost generacijama koje dolaze i posvećeni smo podizanju kvaliteta i očuvanju životne sredine.

Jedan od načina je i smanjenje emisije štetnih gasova, uspostavljanjem održivog sistema primarne selekcije ambalažnog otpada na mestu njegovog nastanka, kao i reciklažom, odnosno ponovnim iskorišćenjem ambalažnog otpada.

Fabrika dečje hrane je ponosna što svojim delovanjem doprinosu uštedi emisije CO2, čemu svedoči i sertifikat Sekopaka za uštedu 79.91 tone CO2 u 2020. godini, kroz operativno učešće u ispunjenju nacionalnih ciljeva za reciklažu i ponovno iskorišćavanje ambalažnog otpada.

Na niovu cele Republike Srbije ove godine je zabeležena ušteda od 85.654 tone CO2, zahavljujući sistemu produžene odgovornosti proizvođača.

Verujemo da svi zajedno možemo da doprinesemo zdravijoj budućnosti svih nas i nadamo se da će ostvareni rezultati u ovoj godini biti podstrek svim kompanijama da se ponašaju odgovorno, jer naši postupci nemaju samo lokalne posledice, već i globalne razmere.


Objavljeno: 04.12.2020