Nutrino proizvodi dobili Halal sertifikat

Nutrino proizvodi dobili su prestižni Halal sertifikat kojim se potvrđuje da ispunjavaju visoke Halal standarde i propise u pogledu sirovina, proizvodnje, upravljanja i čuvanja. Sertifikat je izdala ovlašćena i specijalizovana agencija za sertifikaciju Halal kvaliteta i to za piree od voća, povrća i mesa, suve i tečne žitne kaše, sokove od voća i povrća i osvežavajuća bezalkoholna pića.

Ispunjavanjem ovih uslova, navedeni Nutrino proizvodi dobili su Halal status i odobrenje upotrebe Halal znaka na pakovanju, i istovremeno, još jednu, značajnu potvrdu kvaliteta i bezbednosti.

Kao kompanija koja svoje proizvode izvozi na značajan broj tržišta, prepoznali smo važnost uvođenja ovog sistema kvaliteta, jer omogućava dalje proširenje izvoza i plasmana proizvoda na veliki broj tržišta na kojima se trguje Halal sertifikovanom hranom. Reč je o tržištu visoke vrednosti, i ovaj korak svakako predstavlja značajno unapređenje poslovanja Fabrike dečje hrane.

Pored Halal sertifikata, Fabrika dečje hrane poseduje i primenjuje i druge međunarodno priznate standarde - HACCP, ISO 9001:2015 i FSSC 22000.


Objavljeno: 15.06.2020