Dobar start novog brenda dečje hrane - Nutrino

Baby Food Factory je nova, savremena fabrika za proizvodnju dečije hrane. Ukupna investicija iznosi 34 miliona eura i u potpunosti je reč o domaćem kapitalu. Odluka o investiciji je donešena na osnovnu detaljne analize tržišta dečije hrane u celom regionu jugoistočne Evrope i u Rusiji. Sagledali smo potrebe najmlađih konzumenata i smislili pravi odgovor na taj izazov, kaže Željko Ciganović, izvršni direktor Baby Food Factory u Dobanovcima kod Beograda i dodaje da pored najsavremenije tehnologije, iza ovog projekta stoji 25 godina iskustva investitora i partnera, kako u proizvodnji dečije hrane, tako i u oblasti distribucije i logistike. 

"Zbog toga s punim pravom očekujemo da ćemo na tržištu jugoistočne Evrope vrlo brzo biti prepoznati kao jedan od ključnih igrača", ističe Ciganović u razgovoru za magazin Biznis.

 

Biznis magazin: Šta je u portfoliu proizvoda, po čemu se oni ističu u odnosu na ostale iz te kategorije na tržištu i koliki je godišnji proizvodni kapacitet?

Ciganović: U portfoliju naših proizvoda nalaze se žitne kaše (suve i tečne), pirei od voća, povrća i mesa obogaćeni žitaricama i mlečnim proizvodima, kao i sokovi i kompoti. Ono što nas izdvaja su inovacije koje smo ponudili kroz nove kategorije (tečne žitne kaše i kompoti), nove kombinacije ukusa, kao i kroz inovacije u pakovanjima. Pauč ambalaža, slivirane staklene teglice, kao i upotreba zipera kod suvih žitnih kaša koji omogućava višekratno korišćenje, samo su neki od svetskih trendova u ovoj oblasti, koje smo želeli da ponudimo i našim potrošačima . Naši proizvodni kapaciteti daleko premašuje potrebe regiona i iznose oko 1000 tona gotovih proizvoda u različitim kategorija na mesečnom nivou.

Biznis magazin: Koji su srednjoročni planovi u pogledu investicija i razvoja novih proizvoda?

Ciganović: Srednjoročni planovi obuhvataju nastup na svim teritorijama u regionu jugoistočne Evrope uključujući i zemlje EU kao i dalje širenje na prostoru Zajednice Nezavisnih Država.

Takođe se, u srednjoročnom periodu, planira nastavak ulaganja u proizvodne kapacitete jer je trenutno završena samo prva faza investiranja. Kroz ta nova ulaganja postojeći asortiman će biti kontinualno proširivan novim proizvodima ali se ne planira ulazak u druge kategorije na tržištu dečije hrane.

Biznis magazin: Dečju hranu proizvodite pod sopstvenim brendom Nutrino. Kakvi su planovi u daljoj izgradnji brenda?

Ciganović: Nutrino je nastao kao rezultat naših nastojanja da tržištu ponudimo kvalitetnu i zdravu hranu za decu, i to je nešto što će, uveren sam, majke prepoznati u svakom Nutrino proizvodu. Naš brend ćemo razvijati kako u pogledu proširenja asortimana tako i kroz sve komunikacione platforme. Želimo da  kroz različite kanale i cenovni pristup omogućimo svakom konzumentu da proba naše proizvode. A jednom kada deca probaju Nutrino, sigurni smo da će on zaista postati pravi saveznik majkama i prvi izbor za njihovu decu kao i da će upotreba dečije hrane Nutrino ostaviti majkama mnogo više slobodnog vremena koje će moći podeliti sa svojom bebom na kvalitetniji način.

 


Objavljeno: 21.02.2019